Kontakt i współpraca

Drogi czytelniku jeśli tutaj jesteś to znaczy, że zainteresowało Cię, to co piszę, więc może będziesz chciał skorzystać z mojej wiedzy i doświadczenia w szerszym zakresie.

Współpraca w zakresie technologii

Z wykształcenia jestem technologiem żywności i dyplomowanym piwowarem z zacięciem naukowym, które zawsze staram się przenosić na praktykę. Mam doświadczenie w pracy w dużym browarze, współpracy z kraftowymi browarami jak i warzeniem w skali mikro.

Oferuję współpracę w zakresie doradztwa technologicznego:

  • opracowywanie i doskonalenie receptur – tak, tak mam lekkiego świra na punkcie stylów piwnych i tworzenia receptur, zarówno na tradycyjne piwa jaki wszelkiej maści Hazy IPA i Soury
  • identyfikacja wad piwa i ich wyeliminowanie – jestem doświadczonym sensorykiem, wieloletnim sędzią piwnym na Konkursie Piw Rzemieślniczych. Jeśli zmagasz się z utlenieniem, DMSem, diacetylem, gushingiem czy też innymi mniej lub bardziej rozpowszechnionymi problemami – postaram się pomóc. Mam wiedzę dotyczącą możliwych źródeł problemu i sposobów ich eliminacji
  • obniżenie kosztów produkcji – mam całkiem dobrą orientację dotyczącą surowców piwowarskich i efektywnego ich wykorzystania. Jeśli chcesz zmniejszyć straty piwa, wydobyć ze słodu jak najwięcej ekstraktu, używać chmielu i produktów chmielowych w przemyślany, efektywny sposób, to mogę pomóc.

 

Współpraca w zakresie edukacji

Od wielu lat edukuję rzesze piwowarów – prowadząc wykłady i ćwiczenia dla studentów Browarnictwa i Słodownictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, prowadząc wykłady podczas festiwali i eventów, prowadząc warsztaty piwowarskie, degustacje i szkolenia dla piwowarów.

Oferuję współpracę w zakresie szkoleń i wykładów

  • szkolenia dla pracowników browaru z zakresu identyfikacji cech piwa, sposobów rozpoznawania i eliminacji wad piwa, ale także oceny organoleptycznej surowców. Prowadzę szkolenia na próbkach FlavorActiV oraz przygotowanych samodzielnie.
  • szkolenia z zakresu piwowarstwa – stylów piwnych, surowców piwowarskich, technologii, zagadnień naukowych z zakresu piwowarstwa
  • prowadzenie wykładów na festiwalach, spotkaniach, eventach
  • przeprowadzanie degustacji wraz z wprowadzeniem dotyczącym historii, cech danego stylu, poprawnej oceny
  • pisanie tekstów, artykułów dotyczących piwa i piwowarstwa – piszę teksty nie tylko na swoim blogu, współpracuję też z czasopismami – Piwowar i Czas na Toast. Lubię pisać, więc jeśli chciałbyś zainteresować swoich klientów, współpracowników, czytelników tematyką piwną, to chętnie napiszę dla Ciebie artykuł (niekoniecznie reklamowy ;)) na tematy piwne.

 

Najszybszy kontakt  – dorota@homebrewing.pl lub tel. +48 607 760 830 (jeśli nie odbieram, wyślij SMS oddzwonię).

Dane firmy:

HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
43-418 Pogwizdów, ul. Wierzbowa 23A

NIP 5482678877